Even in het kort voorstellen….  

Ik ben Claudine Hermes, geboren in Amsterdam, nu woonachtend in Purmerend samen met  man en kind.
 
Na de Modeacademie gevolgd te hebben in Amsterdam, ben ik na vele activiteiten weer terechtgekomen in het creatieve circuit…  
In 2004 heb ik de Opleiding SKE (Stichting Kreatieve Educatie)  te Amsterdam gevolgd, en eindexamen gedaan met een diploma tot gevolg!  

Al vrij snel ben ik bij Wherelant Centrum voor de Kunsten terechtgekomen als vrijwilliger, en  daarna volgde een stageperiode voor mijn SKE Opleiding.  (Klik hier voor enkele werken die ik n.a.v. deze opleiding heb gemaakt...)  
In 2005 ben ik begonnen met de Opleiding ‘De Toverboom’; Kinderen begeleiden via tekenen en Spiritualiteit.  Deze opleiding bestaat uit o.a. het leren tekenen met kinderen, het interpreteren  van kindertekeningen, en het leren begrijpen van de belevingswereld van het kind.  

Deze opleiding ook afgerond, en sinds 2006 ben ik bezig met ‘Spiri Kids’, Creatief- Spiritueel tekenen en schilderen met kinderen.  

In 2010 heb ik mijn diploma SPW 3 behaald, en ben ik werkzaam geweest bij verschillende Stichtingen.
Momenteel ben ik nog steeds werkzaam als Peuterleidster bij een peuterspeelzaal.    

Het belangrijkste is dat de kinderen van deze drukke tijd, even tot zichzelf kunnen komen. Door creatief bezig te zijn kunnen zij zich ontspannen; zo ontstaan de mooiste werkjes...    

Claudine Hermes